Gör rätt med fel

Jag blir inspirerad av fel. Vilket är tur för när man jobbar med teknik, webb och kommunikation så är det lätt hänt att det blir tokigt. Anledningarna varierar – många kockar, tekniken är emot dig eller  väldigt mänskliga felkalkyleringar. Men även om det kan vara frustrerande med fel så är det ofta också roligt och lärorikt.

31Three

Därför blir jag så glad när jag ser företag och människor som tagit till sig det lärorika i felen och gjort något roligt av det. En felsida på en webb – eller en så kallad 404-sida är något av det tråkigaste man kan stöta på när man letar efter något specifikt.

Blizzard

Eftersom vi mediestinna människor har en koncentrationsförmåga som får guldfiskar att verka ihärdiga – behövs det ofta inte mer än en 404-sida för att den som letade efter något på din webb, ska tröttna och börja surfa resor eller datorspel istället.

Literary Bohemian

En rolig eller snygg 404-sida däremot – kan rädda situationen och får du besökaren att haja till eller skratta har du fått en chans till. Så om du inte redan har en strålande smart, fantastiskt finurlig 404-sida – fixa det omedelbums.

Om vi har en rolig 404-are? Hmmmm….  är det någon som har en bra idé?

Just Creative Design